top of page

Tudatos választással csökkenthetők a törlesztőrészlet-kiadások


Akár 10 milliárdos nagyságrendű megtakarítást érhetnének el a magyarországi lakáshitelesek, ha a piacon megtalálható legkedvezőbb megoldást választanák. Egy átlagos, 20 éves futamidejű, 9 millió forintos, végig rögzített kamatozású lakáshitel esetében a legjobb banki ajánlatok havi törlesztőrészlete kijön 56-57 ezer forintból. A drágábbak viszont 60-70 ezer forint felett is lehetnek. A tudatos választással milliós összegeket spórolhatnak a hitelfelvevők.


Az idei első negyedévben a bankok 232 milliárd forint értékben kötöttek új lakáshitel-szerződéseket. A money.hu szerint, ha a magyar piacon átlagosnak mondható 9 millió forintos összeggel és 20 éves futamidővel számolunk, akkor 25 ezer szerződésről van szó.


Olcsóbbak, drágábbak


A legbiztonságosabb, végig fix kamatozású lakáshitelek között azonban még mindig jelentősek az eltérések. A legkedvezőbbeknél a fenti átlagösszegű hitellel kalkulálva a havi részlet 56-57 ezer forintot tett ki a bankok május végi ajánlatai szerint. Ezeken kívül azonban vannak 60-65 ezer forintos törlesztőrészletű konstrukciók, a legdrágábbak pedig akár 70 ezer forint feletti havi terhet is jelentenek az érintett hiteleseknek.

Egy jó pénzügyi döntéssel kevesebb a törlesztőrészlet és az aggodalom, a rossz döntéshez pedig szintén van jó hírünk: az esetek többségében kiváltható a hitel, javítható a hiba
Egy jó pénzügyi döntéssel kevesebb a törlesztőrészlet és az aggodalom, a rossz döntéshez pedig szintén van jó hírünk: az esetek többségében kiváltható a hitel, javítható a hiba

Ennyivel többet kell fizetni a hitelidőszak végén


A teljes futamidőben a legjobb lakáshitelekre 13,4-13,7 millió forintot kell visszafizetni. A 60 ezres törlesztőrészlettel rendelkezőknél 1 millió forinttal többet, vagyis bőven 14 millió forint felett lesz a végösszeg. A még drágább verziók további milliókkal növelik a teljes költséget.


Milliárdos tétel


A money.hu becslése szerint,

ha a 25 ezer lakáshitelt a legjobb kamattal fizetnék vissza az érintettek, akkor több milliárd forintot, de akár 10 milliárdos nagyságrendű összeget takaríthatnának meg.

Fontos figyelembe venni azt is, hogy a bankoknál eltérőek a hitelbírálati szempontok. Vannak szigorúbb és kevésbé szigorú bankok, emiatt is mindenképpen érdemes a hitelfelvétel előtt alaposan átvizsgálni a teljes kínálatot. Ebben tud segíteni neked a Global Cégcsoport szakértő csapata.


Keress minket, ha hitelt vennél fel, vagy váltanál ki olcsóbb konstrukcióra!


Örömmel és több évtizedes tapasztalattal, a piac legjobb ajánlataival várunk a független pénzügyi tanácsadás szolgáltatásunkkal.


Keresd szakértőinket itt: Szabó Nikoletta Telefonszám: +36 70 773 0768 E-mail cím: sz.nikoletta@legjobbalkusz.hu Viola Eszter Telefonszám: +36 20 283 2136 E-mail cím: ugyfelszolgalat@legjobbalkusz.hu Paszterkó József Telefonszám: +36 20 577 3191 E-mail cím: p.jozsef@legjobbalkusz.hu Plangenauer László Telefonszám: +36 30 871 1166 E-mail cím: p.laszlo@legjobbalkusz.hu 2021.06.07 Global Cégcsoport


Comments


bottom of page