top of page

Tegyük jobbá a családok Karácsonyát!

Az idei év sok szempontból különleges. Rendkívüli helyzetek és intézkedések nehezítették a mindennapi életet, sok türelemre és pozitív gondolkodásra volt szükség ezekhez. Egy kicsit mi is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy néhány rászoruló család gyerekeinek boldogabban záruljon a 2020-as esztendő, így jótékonysági felhívást teszünk közzé.


🎀 Jobbá tesszük a Karácsonyt 4 olyan család számára, ahol nehéz sorsú gyerekek cseperednek. 👨‍👩‍👧‍👦 Kérjük, hogy írd meg legfeljebb 3 mondatban, hogy melyik településen, milyen korú és nemű gyerekeket szeretnétek meglepni, és milyen ajándéknak örülnének! 🌐 A leveleket december 11-én péntek estig várjuk a sz.martina@legjobbalkusz.hu email-címre.


A gyerekek az ajándékokat a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezet közreműködésével kapják majd meg.


A beérkezett levelekből automata sorsolja ki azt a 4 családot, akiknek valóra tudjuk váltani a kívánságát! ❤️ Tegyél te is jót, oszd meg jótékonysági felhívásunkat! Szeretettel: a Global Cégcsoport

A szervezet története:


A Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért 2017 októberében alakult 16 taggal, a létszám azóta 25-re bővült. Ahogy azt a nevük is mutatja, elsősorban a Mosonmagyaróvár környékbeli gyermekekért kívánnak tevékenykedni, példát mutatva nekik és szűkebb közösségünknek.


Eddigi működésük során nagyon sok gyermek arcára sikerült már mosolyt varázsolniuk. Ajándékoztak színházi élményt Mosonmagyaróváron, de győri és budapesti helyszíneken is. Gyermeket vittek kirándulásra, biztosították számukra a felejthetetlen nyári napközis tábort. A Bolyai-iskolával közösen ruhaadomány- és Mikuláscsomag-gyűjtő akciót szerveztek, játékgyűjtést indítottak a Mosonmagyaróvári Egyesített Bölcsőde részére. Cipősdoboz gyűjtő akcióban vettek részt a Kicsi Gesztenye Klubbal. Számos vállalkozás állt melléjük: gyűjtöttek az egyesületnek ruhát, játékot és élelmiszert.


Családoknak biztosítottak ruha- és cipőadományt, játékokat. Közülük sok iskoláskorú gyermeket segítettek az iskolakezdésben tanszerekkel. Több esetben rászoruló kismamáknak nyújtottak a babaváráshoz szükséges eszközöket, vagy a nemrég született apróságok szüleit is támogatták akár csecsemőruhákkal, babaétellel, pelenkával, vagy babakocsival.

Advent idején közel 200 cipősdoboznyi szeretetet osztottak ki 2018-ban, 279 kisgyermek kapott Mikulás csomagot tőlük. Sok család részére vittek élelmiszeradományt, benne tartós élelmiszerekkel, édességekkel és tisztítószerekkel. Közétkeztetési Kerekasztal konferenciát szerveztek a Széchenyi Egyetemmel közösen. A Győr-Moson-Sopron megyei Kisalföld napilap kampányában 100 darab szén-monoxid jelző készüléket osztottak ki a Mosonmagyaróvári járásban elsősorban többgyermekes családoknak és egyedül élő idős embereknek.


Több 100 gyermek vett részt a kézműves foglalkozásaikon. 2018-ban először hirdették meg Ártéri erdeink rajzpályázatukat, melyre 64 gyermek nyújtott be közösségi alkotást. A legnagyobb akciójuk a Karolina Kórház gyermekosztálya javára indított gyűjtés volt. Akkor egymillió forint értékben tudtak eszközöket beszerezni: egy babamelegítővel és lélegeztetőgéppel bővült az osztály. Ehhez a forrás két jótékonysági rendezvény szervezésével, adományozó magánszemélyek, vállalkozások, önkormányzatok megszólításával és tagjaik által befizetett összegből gyűlt össze. Egy év alatt sikerült kapcsolatokat kiépíteniük a térségi oktatási és nevelési, szociális és egészségügyi intézményekkel. Tevékenységükhöz tagjaikon kívül számos önkéntes és közösségi szolgálatos diák járul hozzá. A Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért hidat képez az adományozók és az adományozottak között - írja a weboldaluk.


A Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezet tevékenységéről, a támogatások lehetőségéről és további részletekről ide kattintva lehet bővebben olvasni:



2020.11.28.

Global Cégcsoport

32 views0 comments
bottom of page