top of page

Kimerült a 0 százalékos energiahatékonysági hitelkeret: hogyan tovább, napenergia?

2020. november 5-én éjfélkor felfüggesztették a GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú pályázatot, ami 0 százalékos energiahatékonysági hitelt biztosított a lakosság számára napelemes rendszer kiépítésére. Ezzel kapcsolatban a GGE Solar ügyvezetője, Gyárfás András írta le, mire lehet számítani a jövőben annak, aki napenergia telepítését tervezi.


A hírek szerint két új pályázat is előkészületben van 2021-től, amelyekben nagy valószínűséggel lesz lehetőség napelemes rendszer kiépítésének finanszírozására. Mivel még egy-két tisztázatlan pont szerepel a pályázatokban, ezért nem érdemes jóslásokba és ígérgetésekbe bocsátkozni ezekkel kapcsolatban.


Azonban addig is van megoldás! Mivel a Globál Cégcsoport szakmai profiljába a pénzügyi tanácsadás is beletartozik, ezért tapasztalt kollégáink nagyon kedvező ajánlatot dolgoztak ki a napelemes beruházás finanszírozására.


Akár már meglévő hitelek és jelzáloghitelek kiváltásával meg lehet finanszírozni egy napelemes rendszer telepítésének költségeit, és így a villanyszámla lenullázásával, a meglévő hitel kiváltásával ismét költséget lehet csökkenteni - írta a lehetőségekről András.
Ezért érdemes a napenergia telepítése


A beruházás és telepítés költségei várhatóan nem fognak emelkedni, sőt, az MFB-s pályázatnál akár több 10 ezer forinttal olcsóbbak lesznek. A megtérülési idő csökkenni fog, hiszen ha kis mértékben is ugyan, de kisebb lesz a kivitelezések költsége is. Úgy gondolom, hogy a keresleti piac fő szereplői a fiatal családok lesznek, akik vagy most kezdenek majd építkezésbe, vagy házfelújításon gondolkodnak.


Nagy kereslet várható a generálkivitelező cégek részéről, hiszen a családi ház építők nagy többsége már napelemes rendszerrel ellátott családi házakat fog átadni az új lakóknak - írta a GGE Solar ügyvezetője.


A részletekkel kapcsolatban András az alábbi elérhetőségeken örömmel ad további felvilágosítást, és ajánlatot is. Keresd őt bátran és bizalommal! Napenergiára fel!


+36 30 478 4574


Nézd meg a napelem kalkulátor oldalunkat is a http://ggeingatlan.hu/napelem-kalkulator/ oldalon!2020.11.12

Global Cégcsoport


31 views0 comments

Comentarios


bottom of page