top of page

Itt az idő és a pénz, újítsd fel a lakásod!

Számos ponton bővült az otthonteremtési program az idén. A lakásfelújítási támogatás alapján a 2021. január elseje után keletkezett számlákkal kapcsolatos költségvetésnél a Magyar Államkincstár kifizeti a felújítási költségvetés felét, ami maximum 3 millió forint lehet.


Vegyünk egy példát a maximális támogatási összegre:


Ha úgy határoztok a családoddal, hogy 6 millió forintot szeretnétek fordítani az otthonotok felújítására, akkor nektek a maximális összeget, azaz 3 millió forintot az állam fog állni ebből a felújításból. Fontos megemlíteni, hogy a támogatásnak a felét költség- vagy anyagszámlával szükséges igazolni, tehát ez azt jelenti, hogy ha nektek van 1,5 millió forintról munkadíj számlátok és van 4,5 millió forint anyagról költségszámlátok, akkor már pályázhattok is a teljes összegre, hiszen a 1,5 milliós munkadíj kiteszi a 3 milliós támogatás felét, és a 4,5 millióval eléritek a 6 milliós költségvetést.


Ez természetesen fordítva is érvényes. A lényeg, hogy


a költségvetésetek elérje a 6 millió forintot, ha a maximumra szeretnétek pályázni, amiből legalább 1,5 millió forintnak munkadíjnak, 1,5 millió forintnak anyagköltségnek kell lennie, és a teljes költségvetést ki kell egészítenetek 6 millió forintra.

A maximális 3 millió forintnál kisebb összeg is igényelhető, de a felállás ugyanaz.

A lakásfelújítási támogatás legfeljebb 3 millió forinttal segítheti az álomotthonod megvalósítását
A lakásfelújítási támogatás legfeljebb 3 millió forinttal segítheti az álomotthonod megvalósítását

Milyen feltételei vannak a lakásfelújítási támogatásnak?


 • Legalább egy gyermeket kell nevelnie a családnak ahhoz, hogy a felújítási támogatás igénybe vehető legyen.

 • A gyermek már a várandóság 12. hetétől számít, tehát amikor a kismama várja a gyermeket, már akkor is élhetsz ezzel a lehetőséggel, egészen a gyermek 25 éves koráig, hogyha együtt él a családdal.

 • Nem releváns tényező, hogy a gyermek dolgozik-e.

 • A támogatást igényelhetik házaspárok, élettársak, és azok is, akik egyedül nevelik gyermekeiket.

 • Ha a gyermek megváltozott munkaképességű, akár fogyatékkal él, vagy GYOD-ra (Gyermekek otthongondozási díjára) jogosítja a szüleit, akkor az életkor nem számít, a gyermek 25 éves kora után is igényelni lehet az otthonfelújítás támogatást.

 • A gyermekeket külön-külön nevelő elvált szülők osztozhatnak a támogatáson, de ha a két szülő közül csak az egyik nevel gyermeket, akkor csak ő jogosult.

 • Az igényléshez legalább 1 éves folyamatos társadalombiztosítási jogviszony szükséges, amit maximum 30 napra szakítottak meg az elmúlt egy évben.

 • Felsőoktatási jogviszony és munkaviszony fogadható el (az utolsó három hónapnál az álláskeresési járadékot is figyelembe veszik)!

 • Fontos szempont még, hogy köztartozásmentesnek kell lenni!

 • Egy család ugyanarra az ingatlanra csak egyszer veheti igénybe a támogatást!

 • A támogatás az anyagköltségre és a munkadíjra is igénybe vehető, utóbbihoz szerződést kell kötni, emellett mind az anyagköltségről, mind a munkadíjról gyűjteni kell a számlákat.

 • Kültéri és beltéri munkákra egyaránt felhasználható

 • A számlákat a felújítás befejezését követő 60 napon belül kell eljuttatni a Magyar Államkincstárhoz.

 • Csak egyszer igényelhető


Az elbírálás utólagos, ezért nektek kell megteremteni azt a költségvetési összeget, amelynek a felét visszaigénylitek.


Nyugalom, a keretösszeg nem fog elfogyni, a lakásfelújítási támogatás 2022. december 31-ig nyitott. Ha 2021. január elsejétől kezdve folyamatosan gyűjtitek a számlákat, akkor nincs miért aggódnotok, meg fogjátok kapni a támogatást.


Keressetek minket, az elgondolás első pillanatától kezdve segítünk azért, hogy minden a legnagyobb rendben menjen. Bízd rá magad a tapasztalt szakértői csapatunkra!


Ügyfélszolgálatunk telefonszáma: +36 30 823 37 80

E-mail címünk: info@legjobbalkusz.hu
2021.02.10. Global Cégcsoport


Comments


bottom of page