top of page

Sokan szeretnének államilag támogatott hitelt a lakásvásárláshoz

Az idén a lakásvásárlást valamilyen hitelkonstrukció segítségével tervezők körében nőtt a támogatott megoldások iránt érdeklődők aránya. A hitelfelvételen gondolkodó érintettek átlagosan 12 millió forintos önrésszel rendelkeznek.


A koronavírus-járvány hatásai miatt egyelőre még némi bizonytalanság jellemzi a lakáshitelpiacot. Ám az látható, hogy az idén a lakásvásárlást hitelből tervezők nagyobb arányban érdeklődnek a támogatott megoldások iránt – írta a Money.hu összefoglalója. Azok közül, akik az Ingatlan.com Hitelintéző szolgáltatásában kerestek finanszírozási megoldást a tervezett lakásvásárlásukhoz, az idén 43 százalékuk érdeklődött

a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) keretében elérhető konstrukciók, illetve a babaváró kölcsön iránt.

A tavaly április óta eltelt 12 hónapra vetített 39 százalékos átlaghoz képest ez lényeges növekedés. Eszerint ebben az évben 100 lakásvásárlást fontolgató háztartásból átlagosan 43 támaszkodna valamelyik támogatott verzióra.


A Global Cégcsoport központja Mosonmagyaróváron.
Hitelfelvételen gondolkodsz? Szeretettel és jó ajánlatokkal várunk az irodáinkban!

Az idei adatokból az is kiolvasható, hogy az érintettek átlagosan 12 millió forintos saját erővel rendelkeznek, és ehhez igényelnének valamilyen lakáshitelt.


A portál összefoglalójából kiderül az is, hogy az hivatalos jegybanki adatok szerint az idei év első 2 hónapjában összesen 127,5 milliárd forint összegben kötöttek új lakáshitel-szerződéseket a bankok. Ezeknek a 13 százalékát adták a támogatott konstrukciók, a piaci alapú lakáshitelek aránya pedig 87 százalékos volt.


A múlt év azonos időszakában a támogatott konstrukciók 20 százalékos részét tették ki a 155 milliárd forintos szerződéses összegnek, a fennmaradó 80 százalék pedig piaci alapú lakáshitel volt.


Kíváncsi vagy, mennyi hitelt kaphatsz?


Érdekelnek a feltételek, a futamidő, a fix és a változó kamat kockázatai és az, hogy mennyi a számodra biztonságos törlesztőrészlet? Keress minket, mindenben segítünk!


Komplex pénzügyi elemzéssel mutatjuk meg a leendő tulajdonosnak, hogy milyen lehetőségei vannak a támogatások terén, vagy a hitelfelvételkor. A Global Cégcsoport munkájánál mindig a partner áll a középpontban. Segítünk összhangba hozni az igényeket és lehetőségeket a jövőbeni cél elérése érdekében. Mindezt úgy, hogy az egy

tudatosan megtervezett otthonteremtési folyamat legyen és te ne az ügyintézés nyűgjeire és kellemetlenségeire emlékezz, hanem a sikeres költözésre!

Szeretnéd, ha segítenénk?


Keress minket, online és telefonon egyeztetjük a részleteket és a teendőket, és már indítjuk is a folyamatot, aminek a végén boldogan, energiát megkímélve költözhetsz be az új otthonodba!


A témában korábban írt cikkünket ide kattintva olvashatod el:


Keresd szakértőinket itt:


Szabó Nikoletta

Telefonszám: +36 70 773 0768


Viola Eszter

Telefonszám: +36 20 283 2136

Paszterkó József

Telefonszám: +36 20 577 3191

Plangenauer László

Telefonszám: +36 30 871 1166


Még több ingatlan érdekel? Nézd meg a többit is itt:



Global Cégcsoport

2021.04.27.


73 views0 comments
bottom of page